Wednesday, April 18, 2012

Sudah sampai waktu itu (^^,)

Cakkk! Auuuu cakk!! 
Assalamualaikum semua..

Selamat ketemu u Ols. Bersua kembali selepas sekian lama menyepi membawa diri..haha. Ok ni mesti u Ols nak tau sangat kan apa i buat sekarang apa dah jadi apa perasaan apa keadaan i kan kan kan. Baek mengaku cepat!! Kalau X i majuk tutup belog ni laju2 [*ada orang kisah ke?*]. Hehe~

First i nak share cket ni walaupun ramai dah tau, tapi i nak habaq mai jgak!! Haha..
I dah dapat baby! Baby boy!! Cuteeee sangat tau, geram nak cubit2 gigit2 pipi nak kiss hari2 banyak2..haha. [*Eeeee, geramnya kat anak mama ni*].
Ok nanti i story about my baby, tapi next entry la ae. Tunggu tau! 

Sekarang i nak share time suka cuak takut gelisah time nak dapat baby tuuuuu. 
Satu malam tu, 7hb3 tepat pukul 2am hati gelisah duduk xsenang je. Asyik ulang alik ke toilet je sampai la pukul 5am tu i perasan ada darah keluar. OMG!! Cuaknya rasa Allah SWT je tau. So apa lagi, ''Sayang sayang bangunn, bangun sayang.. Ada darah la, huhu camne ae? Takutttt..'' Time tu u Ols tangan kaki dah sejuk dah. Macam2 dalam fikiran ni, risau sangat. Tapi my hubby banyak tenang kan i tau, dia suruh i rest dulu tenang2 fikiran dulu. Lalu di peluk suami tercinta untuk tenangkan diriku ini, cewahhhh. Syukur alhamdulillah time tu my hubby ada kat rumah coz dia dah mintak cuti awal2 dah. Kalau x, xtau la pe jadi ae. Mekasih sayang!! ♥ u sangat2 tau.

Sampai la siang, siap2 mandi breakfast dulu baru gerak pergi hospital. Time tu kol 9am kot. Sakit sekejap datang kejap x. Tu yang macam boleh control rilexxx lagi tu tapi hati ni xyah cakap la. X terkata rasanya. Sampai hospital, my hubby check baru 2cm. So check in la i kt hospital tu. Satu hari tu 2cm jeeee, sampai la esoknya 8hb3 tepat 2am jugak i rasa kesakitan tu. OMG! OMG! OMG! My baby dah nak keluar ke? Check jalan dah 4cm xlama lepas tu dah 6cm, time tu dah nak subuh dah. Nurse pun cakap nak bawak i ke LB, i pun call my hubby la. Nasib baek time tu my hubby kat area situ jugak kat bilik oncall. Yelah kt ward bersalin ni siapa2 pun tidak dibenarkan tunggu tau, huhu. Memang kesian! But i need my hubby so muchhhh..OH! Sila faham..


Azan subuh kedengaran, Ya Allah permudahkanlah segalanya Ya Allah.. Hati makin lama makin kencang, dup dup dupp duppp!! ''Baby mama kena kuat tau, mama akan berusaha sedaya boleh untuk jumpa kamu sayang''. Tanganku dipegang erat, mekasih sayang coz sentiasa ada setiap saat untuk i :). 


Hari makin cerah, suasana makin ngeri. Sana menjerit sini meraung sinung menangis. Hati berdebar2, i mampu diam membisu tahan kesakitan. Sakittttttnya, huhu. Saat menunggu satu penyiksaan, 7cm 8cm 9cm 10cm. Cukup 10cm start la proses teran meneran ni, habis tenaga la sampai lembikkkk rasanya dengan mata ngantuknya. ''Ok sayang, kuat semangat sayang. Teran lagi teran lagi sayang''. My hubby banyak bagi i kekuatan, tapi i bersyukur la bcoz my hubby yang menyambut anaknya sendiri as a doc kat ward tu. Selain tu kakak2 nurse banyak membantu, thanx kakak2 nurse. 


Tepat jam 10:14am kedengaran tangisan halus, uuuwaaaaa uuuwaaaa waaaa..hehe. Syukur alhamdulillah i selamat melahirkan baby boy yang seberat 3.48kg. Gembiranya x terkata, terharu and semua perasaan ada tau. Suka sangat!! Assalamualaikum sayang, selamat datang sayang mama. 






mama and baby [hari pertama baby]  


ur face like papa la sayang, hehe 


aaaaa, mantukk la mama nak tidoooooo [zzzZzzZ] 



 PAPA MAMA  YOU!




  MY HERO!




4 comments:

Tulus Sweet said...

Tahniah...:)
so cute

Zakia said...

congrats~ perempuan tak lari dari bersalin..cuak la pulak..hehe

Mila Ahmad said...

congrate :)

anariffin said...

hahaha comey cam aunt die kan..
hehehe...
cepat2..bersihkan sesawang belog ni..
nak jenguk slaloooo
aunt lurve u too la hero...