Monday, November 21, 2011

Calendar Week 23-24!! Tummy OH Tummy!!


Alhamdulillah, sekarang my tummy dah masuk 23 minggu lebih dah..
Cepat je masa berlalu..
Tup tup dah besar dah my tummy! *xcited bangattt*


Beberapa hari yang lepas dah g klinik, so dapat la dengar jantung baby..
Dup..Dupp..Duppp!! Dup..Dupp..Duppp!! 
Seronok sangat, perasaan yang xdapat nak diluahkan..
Syukur alhamdulillah..
Baby sihat :)
Mama lagi lagi la sihat! HAHA~
Makin berselera makan..
Makan xmo kalah youuu! Hehe..

Sekarang my baby dah mula gerak2..
Sejak 18 minggu lagi i rasa baby macam dah gerak2 tapi xtau nak xplain macam mana..
But now, my baby betul2 dah gerak..
Suka sangat!!
Papanya lagi la suka..hehe..

Boy or gurl? Hehe..xtau lagi la..
InsyaAllah minggu ke 32 nanti nak kena g scan..
Doakan baby n mama sihat2 sempurna, insyaAllah..

Cupp cupp!!
Ok2..ni saja2 la nak story time2 preggy ni..
Fav food i time preggy ni, suka sangat makan aiskrim..
Aiskrim 20sen pun xpe la, janji aiskrim..
Asam boi, mangga 2 xyah cakap la..
Nak ngappp hari2 kalau boleh..huhu..

Then, masa awal2 preggy dulu..
Mcd kalau boleh xmo pijak pun..hahaha *belagak KAU!!*
But now, rasa hari2 nak makan mcd..
OH mcd ku..hahahaha~

Hurmmm susu susah cket la nak telan..
Before pregnant elokkk je..huhu..
Sekarang nak minum kena fikir2kan dulu..huhu..
Tapi paksa la jugak cket2..
Janji dalam 1 minggu kena jugak minum walaupun sekali..kn kn.. 

Haaa, satu lagi i still xdrive tau..
Sejak preggy xdrive lagi..huhu..
Kcian my hubby n my mom..
InsyaAllah lepas ni slow2 la nak drive balik..
Rindu je nak pecuttttt my car yang comel molek tuuu..hehe..
Kalau bolehhhhh.. >_<

Plus plus kuat tidoooooooo!
OMG! OMG!
Help! Sob sob sob :(

Tapi itu bukan niat di hati..
Sungguh itu benar, hihi (n_n)
Bila time rasa xlarat 2..mata rasa berat je..
Aiyoyoyoooo..
Yang perasannya, bila buat keje lebih je..
Kompem2 rasa semput..
Cepat penat..

And bila jantung berdeguppppp dengan kencangnya..
OMG!! Rasa sangat2 tidak selesa..
Lemah lemas semangat..
Xsenang duduk tau! Kesian kat ibu2 preggy ni..
Betul x wahai ibu2 di luar sana? Betul kan kan..hehe..

Hurm..alhamdulillah, kaki i xde bengkak2 lagi..
Coz my friend pesan, selalu la pakai stokin then letak minyak2 angin cket ke..
So sejak tau pregnant sampai la sekarang ni i memang pakai stokin before masuk tidur..
Tapi kadang2 miss jugak coz malas nak sapu2 minyak..hehe..
Tapi betul la, sebelum berlaku baik cegah dulu kan..
Nanti kaki bengkak susah nak berjalan..
Sakitttt tau! Huhu..
Orang cakap la not me..grr~

OK tu je kot dulu buat masa ni, story ragam2 me time preggy yang dah 5bulan ni..
So enjoy ur life ok..hahahaha..
Hargai masa anda bersama2 orang tersayang..
Peace yooOOOo!!






Luahan hati : Xsabar nak bersama sicomey yng xtive ni..
Full of love!


















1 comment:

Zakia said...

semoge selamat deliver..cntik la gmbr header