Saturday, November 19, 2011

Puding Roti Butterscoth! Jom tengokkkkk!





Bahan - bahannya :-

> 1 1/2 cawan susu segar *susu cair pun boleh*
   > 4 biji telur gred A *if xde gred A u Ols bleh je pkai mana2 gred janji pandai2 darab bahagi la..hehe*
> 4 sudu besar gula *ikut manis mana u Ols nakkkkk!*
> 6 keping roti butterscoth *roti laen pun boleh digunakan, ikut selera u Ols dan kepingan roti atas berapa banyak u Ols nak buat*
> 1 sudu besar vanilla essence


Cara memasak :-
  1. Pukul telur, susu, gula dan vanilla essence selama beberapa minit.
  2. Carik-carikkan roti dan masukkan kedalam bancuhan susu dan telur tadi. 
  3. Masukkan adunan kedalam loyang dan biarkan selama lebih kurang 1/2 jam.
  4. Panaskan oven pada suhu 170c dan letakkan beberapa keping kecil butter diatas adunan, bakar puding roti selamalebih kurang 20 ke 25 minit.
  5. Boleh dihidangkan serta makan mengikut kehendak dan kemahuan u Ols!! Nyummy nyum!!

Ok u Ols selamat mencuba and selamat menjamu selera, sorry jugak coz xdapat nak snap pic yang dah siap bcoz licin we Ols sapuuuuuuuuuuuuuuuuu! Ngeeee~
Kejap je lesap! Haha, next time ok..

~Daaa~


No comments: