Thursday, May 05, 2011

Peringatan!! Please beware! Aku diKECEWAkan!

Terlebih dahulu, i bagi pihak sendiri punya belog and fesbuk ini ingin memohon maaf andai ada yang TERguris hati, andai TERkasar bahasa TERlebih kata TERngada2 dengan kenyataan akan disiarkan lebih lanjut dalam entry kali ini. Ini sekadar luahan hati sepanjang2 berurusan dengan satu company or orang2 yang menguruskan my wedding card. Untuk entry kali ini, perkataan AKU amat ditekankan..hahahahaha, sorry yer mak incik pak incik..
Ni julung julung kalinya kot, AKU itu terpapar!! (>_<) serius!

Mesti ramai yang tertanya2 kan, kenapa la yang angin yang marah sangat tuuuuuu!! [orang yang always update my fesbuk je tau], so my entry kali ni akan terjawap semua soalan2 u Ols.

Bermulanya dari sini.. [waaaah, rasa macam pe jerk!] hahaha.
.
.
.
Dulu u Ols pernah ingat x yang i g KL untuk berurusan dengan 1 company ni for my wedding card [siapa yang mengikuti je tau company apa aku maksudkan tuuu]
Start dari situ dah nampak 1 kekurangan, just malas nk besar2kan je.
Ni dah alang2, akan aku kupas satu PER satu la weehhhhh! Huh!

Aku dari butik pengantin terus ke company ni, dengan tumpang owner butik untuk hantar aku ke sana [mekasih aneesa coz hantar me]. Then tinggal lah aku keseorangan di tempat memang aku xpenah singgah kot, so asing la kan for me. Then dengan 1 lagged semua aku bawak, yelah dari airport terus buat kerjakan. So memang aku x check in mana2 lagi la. Haaaaa, dari situ MEREKA ni dah tengok aku laen macam dah. Bukan nak tolong bukak pintu pun [padahal aku tekan loceng berkali2]. MEREKA ingat aku ni nk jual barang ke? Tengokkk orang la weh! Agak2 la..if xpun, sekurang2nya keluar la tanya apa boleh bantukan. Time 2 aku pakai macam ni la, corporate wear. Nampak aku formal cket kan. 





Credit by internet, pinjam sat..hehe..

So macam ni la aku time 2, giler KAU xcantik!! Hahaha..
Dengan bawak 1 beg besarrrr punya! Saiz untuk 2D1N..
Dah berjam-jam aku duduk situ 1 air pun xde kot! [bukan nak air fresh orange pun, sekurang2nya bagi la mineral water ke, betul x?] Hampeh betul la, magrain tau x!
Dah la  X CUSTOMER FRIENDLY, boleh MEREKA tinggal aku hampir sejam kot then MEREKA buat pe entah dalam office 2 pun aku xtau. Melalak meraung mengumpat pun aku xtau! So nak tanya apa nak kena tulis pe xtau la kan, payah giler kot. Aku fikir kalau aku drive sendiri aku blah camtu je kot..huhu!
Dah la tanya no taxi MEREKA xde no mana taxi, aku mintak hantar pun payah kot. Bukan surah hantar ke hotel pun, hantar aku keluar dari tempat 2 pun jadi la kan. Untuk ambik taxi sekurang2nya.
Last2 mintak my cousin ambik [thanx syu], dah susahkan orang..betul x?! DAMN it! 

Ok abis part g kedai dia. Ni berurusan jarak jauh plak, sepanjang2 aku berurusan MEREKA xpenah penah penah langsung call aku waaa cakap luuu. Sorry to say la babe! Tapi ini bukan cara orang berniaga la. 
Ni kira okay aku pakai bb, cepat email masuk. So aku tau la time bila email aku masuk, buatnya siapa2 x dapat bukak email ke pe ke x ke orang xtau dia dah hantar email. Betul x? Sekurang2nya call la kompemkan itu ini. Yang aku marah sangat pasal call xcall ni sebab setiap kali aku reply MEREKA nya email, MEREKA xpenah dapat. Aku xtau la, memang MEREKA xdapat or MEREKA memang xcheck email. If betul xdapat apa2 dari aku call la untuk dapat information! Itu namanya berurusan dengan betul. Ni balik2 aku call balik2 aku call. Kalau bueknya aku xingat, xde pe benda la ae dibuatnya? Macam 2 ke? Panassss~

Aku ingat lagi, aku ingatkan MEREKA yang aku nak g KL nak ambil card. YA betul maybe bukan time yang betul aku nak ambik card 2 because aku g KL time MEREKA cuti (1hb-2hb May). Tapi bukan sekali ni aku bagitahu, 1week b4 dah aku tanya semua ni and minta tolong siapkan semua awal or time aku datang. Bukannya aku baru call or ingatkan. MEREKA asyik cakap 10 and 14 hari bekerja baru dapat card. Ikutkan memang aku dah boleh dapat kot card aku 2. Memang sakit hati la. Bayar dah bayar. 

Dah la cakap nak call balik dalam masa 5 or 10 minit pun payah, after 4 jam pun xcall aku pun. Last2 aku yang call balik. Nak kompemkan 1 benda pun payah. Memang hampeh la MEREKA bekerja! If aku dok KL xpe la, ni dok TRG kot. Agak2 la wehhh. 

Banyak lagi kot if nak story, tapi secara ringkas jelah ae. Ikutkan hati memang xhabissss la. 
Ringkasnya, last aku call cakap aku nak jugak card aku time aku g KL. Tapi sebab MEREKA nak cuti 1 May, 30 April dia dah boleh siapkan. Maknya, MEREKA memang boleh buat kan. NAK XNAK je. So aku mintak syuhada (cousin), ambilkan. Dah la time nak ambil 2 satu hal dah. Boleh aku suruh syu tanya pasal email aku MEREKA terima or x, MEREKA jawap banyak sangat email sampai xsempat BUKA pun. SOooOOo, u Ols fikir x pe aku fikir?!

MEMANG kasi PANASSS!
Time syu mintak tolong angkat card dalam kete pun MEREKA xjawap xboleh tolong. Card banyak kot, berat lagi. Boleh MEREKA cakap macam 2. Memang S**T la!! Pasal bunting pun boleh jadi masalah jugak. Free memang free tapi memang payah la. AKU xheran FREE 2 kalau layanan KOSONGGG! 

Apa-apa pun, alhamdulillah aku dah dapat my wedding card aku 2. Setelah bersusah payah. Hope benda ni xkan jadi kt u Ols semua. Pesanan aku, jagalah customer baek2. Berkelakuan baeklah kepada customer. Jangan kurang ajar, jangan ambil sambil lewa ambil mudah, dan sila bertanggungjawap setiap apa yang dah dilakukan. Sentiasa berkomunikasi dengan baek. 

Ok, sekian. Now i'm free. Lepas satu masalah, huhu. Hope semuanya berjalan dengan lancar, insyaAllah. Lepas ni card akan menyusur u Ols, sesiapa yang sudi sila tinggalkan ur address ok. 
Thanx, sayangggg semua! Thanx jgak coz menunggu, sorry sangat coz ambil masa yang lama untuk story ni. Busy sangat! :) SMILEEE.. Bye Bye~



2 comments:

wan fyewa said...

ehh tetibe i yg rase hangin plk nih ape kes.uhuhu..
xpe lah beb, yg penting dh siap..tu kire pengalaman lah kan ;(
hopfuly pelamin mekap jamuan kenduri semua xde masalah k.sb tu sgt2 penting.klu x, kompom stresssssssssss
huhu

i doakan yg terbaek utk kwn2 i yg nk bina masjid ni :)))

Mimie Mans said...

eeee...geramnye..if kena pd akk..sory la byk2..lama dh akk reject..byk lg tmpt lain..no matter wut..cstmrs oways right...sbb tnpa custmr xdela diorg punyer biz...