Saturday, April 09, 2011

Perjalananku di ibu kota Kuala Lumpur..

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca pengkritik penyokong peminat..hehehe~
Skema x skema x? Tengok status la kawan..
Ada gempak ada gimik2 gituuu..

Apa sebalik status 2 yer?
Hurmm..

Haa, cmni la ni sekadar saja2 nk bercerita la..
Sementara tidurku di ulik mimpi..hehe..
Boleh kn? Grrr..

Beberapa hari yang lepas, i ke KL tau..
Nak kata xcited sangat 2 xde la..huhu..
Sebab i g sorang2 je..
Naek flight dari Kuala Terengganu - Kuala Lumpur..
Xbestnya g KL sorang2 (T_T)..
Macam2 hal jgak la, tapi semua tujuan i ke KL 2 semua dah beressss! Alhamdulillah..


Turun je flight cari taxi then singgah b/fast jap kt coffee bean, alone..huhu..
Lapar kot..
Flight awal2 pagi, kol 6 dah nak kena bangun siap2 mana sempat b/fast kn..
After b/fast terus ambik taxi ke puchong..kena MYR64 kot..mahal ke murah?!
Layannnnnn yelah~

Buat ape g puchong? Haha, teka la..
Jeng jeng jeng..
.
.
.
Taaadaaaaaa...

I g tengok wedding dress la..yeaaaay!! Hehe.. Suka x suka x? ^^,
Very xcited very da bommmm la..hee~
U Ols nk tengok gambar my dress? Ohhh NO..
Hahahaha, gler gedik i ni kn? Bagi jelah tengok, betul x? 
Ishh ish ish..xbleh la yunk yunk sekalian..
Sabar ae, nk tengok datang my wedding t ok..
Biasa2 je pn, xde pe pn..
[xsabar nk tunggu]
Hehehe..rasa 1 perasaan yang seronok kot time fitting 2..
Rasa cm ok ke aku ni? Gemuk ke? Muat ke? Cantik ke pakai ni..hurmm..
Macam2 jgak la, nk2 g sorang2 kn..
Tapi syokkk wooo, coz macam xpercaya je..hihi =) 
Lama jgak la i kt puchong, kt butik hampir separuh hari kot..[11am-2pm]..
Fitting lagi borak2 lagi..Tup tup masa berlalu cm2 je..

After g butik, i g kedai kad kawen plak..
I mintak owner butik 2 hantar [kawan i je pn]
Kebetulan kedai kad kawen 2 pn kt area puchong..
Nama kedai kad kawen 2 kanda dinda kad kawen..penah dengar x u Ols?
Before ni i dah booking by online kot, tapi cmne entah d'orang cakap x terima plak i nya form..
Huhu, last2 senang cter turun KL sendiri la..abis cter..
Terdiam d'orang coz terkejut kot i g kedai dengan bawak bag ala2 akedemi fantasia gitu..hahaha..
Waduhhh dah macam tersingkir lak..hihi..ngada2 betul!
Mana x nya, i dari airport kot..x g check in mana2 pn lagi..so nk xnk bawak la semua bagai 2..
[xpe2..janji keje beres, hidup mesti kental..]



[Gambar ini sekadar hiasan semata-mata..hehe, tapi betul la, i snap sendiri ok..
Kad kawen and box yang area kajang, ni time before balik TRG..]

Lama jgak la i kt kedai 2 [2pm-5pm], borak2 pilih2 isi borang 2 borang ni..
Lukis map lagi story mory lagi..
Yang cket frustnya..huhu, 1 air pn xde kot..sedey2, sob sob sob..
Dah la dari jauh, penat kot..
Bukan nk mintak fresh orange pn..air mineral cukup la kakak abang oiiii..
Panas kot KL, huhu.. Sakit kepalo aden..sob sob again..
2 pn nasib baek kakak 2 nk hantar i ke luar dari tempat dia untuk dapatkan taxi, huhu..
Coz d'orang semua xde no taxi..huhu..
Last2 i kena la tinggal kt giant puchong..
Mekasih yer kakak kad kawen hantar i ke giant, hehe..

But i x ambik taxi tau, i call my cousin [syuhada]..
Hehe, thanx syu coz ambik aku dari giant, bawak balik umah ko tumpangkan aku tidur rehat shopping hantar aku g airport balik semua la..
Susah2 kn ko je..huhu..
Niat xmo susahkan siapa2..tapi laen plak jadinya..huhu..
Sorry tau syu =)

Btw, ni cket sebanyak gambar i and syu..
Terimalah..cewaaahhh! Hihi~
Time before balik TRG, so ada masa shopping kt midvalley..hehe..
Tempat kejadian : Makan2 at Paddington House of Pancakes! Yummy!


Muka syu yang penat melayan, hehe..






Skill ni semua orang buat, percaya x? Hahaha..skill syok sendiri namanya.. 







Coffee free, hehe.. Xtau kenapa dapat free, tup tup ada orang hantar..
I think la..orang 2 minat kt syuuuuu..hehehe~
Jangan marah ae syu..
OK sampai sini je k, dah ngantuk ni..
Selamat malam dan selamat menjamu selera..hahaha..
Tata titi tutu..

Sweet Dream (-_-)































2 comments:

Mimie Mans said...

1st of ol syian dgr citer journey sha ke kl dat day...:s adohai dik..if akk available..lehla lepak sama2..ape2 pun u did it, sis! Bravo! 2nd things..hehehe akk rasa2kan org2 kat paddington minat kat sha tuuuuu..btuah bdn hikhikhik..coz impossible la nak dpt free laks kan..!:D

syuhada said...

haha dia kasi free kopi sebab kedai dia takde orang! dah bosan nak tunjuk skill lukis2 atas foam.

btw, tak susahkan aku lah. happy je. terisi masa aku kot. thanks ye for belanja apa semua ye.