Thursday, April 21, 2011

Sediakan kertas dan pen..

Sekadar pesanan ringkas..hehe. Buat peringatan kepada bakal2 pengantin..
Maybe ramai yang dah tahu, tapi xpe la kn. Sekadar ringan2 je.. 
Maybe ada jugak yang xtau..kn kn kn..

Hye hye..
Apa la yang i nk merepek ni kn? 
Resepi ke? Tips ke?
Bukan okay..
Ni list yang u Ols perlu sediakan sebelum kawen..
Fizikal mental 2 memang memang la perlu tapi ni untuk perkara laen ok..



Pedulikan model dalam pic tuuuuu, hehe..
Jangan tengok lama2, HAHA~


Jeng jeng jeng..

Untuk borang nikah kawen ni..
U Ols perlu sediakan :-

1- DUA Salinan i/c pengantin lelaki dan perempuan.
2- DUA Salinan i/c wali bagi pengantin perempuan dan bagi wali (ayah kandung) meninggal, salinan surat mati diperlukan.
3- DUA Salinan 2 orang saksi.
4- DUA Surat akuan bujang yang disahkan oleh JKK atau majikan.
5- DUA Salinan sijil kawen, so perlu hadirkan diri ke kursus kawen dulu k..
6- SATU Keputusan HIV test (hanya di klinik kesihatan kerajaan).
7- SATU Gambar pengantin lelaki dan perempuan berlatar belakang biru SAHAJA okay..xmo pink ke, hitam ke, pe ke xmo tau! Hehe.. Untuk pengantin perempuan hendaklah BERTUDUNG.
8- Pemilihan jurunikah.

Yang paling penting, mintalah restu kedua ibu bapa u Ols ok..
Minta izin wali saksi dan sebagainya, coz u Ols perlukan tandatangan wali saksi ni tau..
So itu sangat2 la penting!

Jap jap jap!
Jangan lupa, borang 2 kena hantar SEBULAN sebelum tarikh kawen u Ols tau! INGAT!! Jangan esok nk kawen baru terhegeh2 nk hantar..SIAP la KAU! Haha, jawapnya gigit jari la.. 

Ok tu je kot, ni i bagi pesanan untuk anak dara anak teruna je ok..
Bukan untuk yang nk kawen 2 3 tuuuuuuu.. (ngeriiiii jerk~)
Dan bukan jugak untuk orang asing..

So siapa2 yang dah niat nak dirikan masjid tu, sediakan la pe yang i list kn 2 k..
Nanti senang, xpayah la nk terkejar sini sana..
Biar semua dalam kepala dah..
Fotostat siap2..
Cari wali, cari saksi..

Okay u Ols, hope semuanya selamat dan lancar..
InsyaAllah..

















1 comment:

SofieyAzwa said...

Banyaknye lists.. Emm,lambat lagi kot nak kawen.. Nyibuk lak baca..Heheheh